Prijzen stijgen door stijgende grondstofprijzen

De prijzen voor badkamerrenovaties zijn in de afgelopen maanden gestegen als gevolg van de stijgende grondstofprijzen. Dit geldt voor zowel de kosten van materialen als de arbeidskosten.

Zo zijn de prijzen voor tegels, sanitair en installatiemateriaal de afgelopen maanden met gemiddeld 5% tot 10% gestegen. De arbeidskosten zijn ook gestegen, als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt.

Deze stijgende prijzen kunnen een impact hebben op de planning van badkamerrenovaties. Klanten kunnen mogelijk meer moeten betalen voor hun renovatie, of ze moeten de planning aanpassen om de kosten te beperken.

De stijgende prijzen kunnen een impact hebben op de planning van badkamerrenovaties. Klanten kunnen mogelijk meer moeten betalen voor hun renovatie, of ze moeten de planning aanpassen om de kosten te beperken.
Vooral de prijzen voor tegels zijn sterk gestegen. Dit komt doordat de grondstoffen voor tegels, zoals klei en zand, schaarser worden.

De prijzen voor sanitair zijn ook gestegen, maar minder sterk dan de prijzen voor tegels. Dit komt doordat er nog steeds voldoende voorraad sanitair is.
De arbeidskosten zijn ook gestegen, als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt. Dit komt doordat er meer vraag is naar vaklieden dan er aanbod is.

Lees meer artikels

Gerelateerde berichten